2020. március 31., kedd - Árpád | RSS | Főoldal | Kapcsolat

Események

Címlap » A falu » Események

|

2010.09.25

Szent Antal Napok

Idén újból három napot szántunk a Szent Antal napokra, melynek a sportpálya adott otthont.

Már messziről látható volt, hogy a nagy rendezvénysátort több kisebb sátor veszi körül, melyek apró, de annál szemléletesebb kiállítóhelyszínek. Többek között a vadászok trófeáit, a tűzoltók kupáit, a sportegyesület régi és új fotót, a hagyományőrzők falvédőit csodálhattuk meg, s a borbarátok italait kóstolhattuk.

 A hétvégén a Magyarok Szövetsége szervezésében is rengeteg érdekesség várta a látogatókat. Például: kézműves termékek vására, íjászat, solymászat.

 A három nap alatt számos érdekes programmal várták a szervezők a helyieket, illetve azokat, akik ellátogattak a településre.A programsorozat péntek este a Zé-zaj együttes koncertjével kezdődött, akik éjszakába nyúlóan gazdag, változatos repertoárjukkal szórakoztatták a közönséget.

Szombaton kora délutántól késő estig sok-sok kulturális program várta az érdeklődőket.
Michl József többek között a falusi összetartásról szóló beszéde után Harmados Oszkár polgármester köszöntötte a vendégeket, melynek keretében az Önkéntes Tűzoltó Egyesület minden tagja dicséretben részesült a tavaszi viharok okozta károk helyreállításáért, többnapos kemény munkájukért.
A gyerekek örömére ismét habparty-val szolgált a tűzoltóság a pálya füvén.
Az este a Freunde Kapelle fergeteges születésnapi műsorával zárult. Az iskolások, óvodások, a Hornyák Sramli, a vértestolnai egyesületek, a Csapucha, a Szám, a Bundschuh család mind felköszöntötték őket fennállásuknak 10. évfordulója alkalmából, ajándékokkal is kedveskedtek a zenekar tagjainak. Harmados Oszkárné tolmácsolta megható köszöntővel a zenekartagoknak feleségeik jókívánságait.

 Vasárnap kora délután a gyerekek vették birtokba a színpadot: fellépett az ovisok és iskolások tánccsoportja, majd a Tatai Shakespeare Színház előadását láthattuk több felvonásban.A délután folyamán a dunaszentmiklósi viharkárok helyrehozására gyűjtöttek adományokat. Az utolsó estén a Hornyák Sramli szolgáltatta a zenét.

 

 

Kapcsolódó képek

01 02 03 04 05 06

design: olier

- Vértestolna, 2008 -