2020. március 31., kedd - Árpád | RSS | Főoldal | Kapcsolat

Események

Címlap » A falu » Események

|

2011.08.05

Tűzoltószertár átadási ünnepség

2011. július 30-án egy meghitt ünnepség keretein belül került sor a Tűzoltószertár avatására.

 

Uttó Ákos elnök nyitóbeszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a szertár felújításában, vagy egyéb módon támogatták munkájukat.
Az ünnepségen beszédet mondott Czomba Péter alezredes, a Komárom - Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Janics Csaba ezredes, Tatabánya Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka. Beszédükben kifejezték elismerésüket, büszkeségüket, megköszönték a vértestolnai önkéntesek áldozatos munkáját, és kiemelték a tűzoltó egyesületek fontos szerepét a hazai tűzvédelemben.
Hornyák György parancsnok értékelte az elmúlt két évet, mely eseményekben gazdagon telt el. Ilyen volt például a szertár átalakítása, a tűzoltóversenyek eredményei, gyermek-, és női csapat megalakulása, és legfőképp a helytállás, amit az elmúlt évben különböző baleseteknél tanúsítottak. Harmados Oszkár polgármester is köszönetét fejezte ki a fiataloknak munkájukért, és egy különleges ajándékkal: egy az iszapkatasztrófa sújtotta devecseri házban talált rózsafüzérrel díszítette fel a szertár falát.
A szertáravató részeként Markó Gyula plébános felszentelte az épületet és a tűzoltóautót.
Az ünnepség a Kultúrotthonban folytatódott, ahol megvendégelték a résztvevőket, majd Csapucha Attila és Sárközi Jenő egy kisfilmet vetített le a tűzoltókról, amely nagy sikert aratott. A zenét az Obergalla Kapelle, a Hornyák Sramli és a Tolnautaler tagjaiból összeállt együttes szolgáltatta.

 

Kapcsolódó képek

01 02 03 04 05 06 07 08 09

design: olier

- Vértestolna, 2008 -