2020. március 31., kedd - Árpád | RSS | Főoldal | Kapcsolat

Események

Címlap » A falu » Események

|

2011.08.05

Elköszönt egyházközségünktől Markó Gyula atya

2011. július 31-én, vasárnap mutatta be 33 éves szolgálata utolsó szentmiséjét templomunkban Markó Gyula atya.

 

Vértestolnai plébániára szóló megbízatása, valamint az agostyáni lelkészség oldallagos ellátása alól felmentette az egyházmegye, és augusztus 1-jei hatállyal nyugállományba helyezte. 
Harmados Oszkár polgármester meghívására Juhos Ferenc, verbita tartományfőnökkel plébánosunk közösen celebrálta a szentmisét.
Prédikációjában az atya visszatekintett harminchárom esztendős szolgálatára, és elköszönt a hívektől.
A szentmise végén  Juhos Ferenc atya mondott búcsúbeszédet, aki szerint nem Jézustól válunk meg, ő mindig velünk marad, ne csüggedjünk, imádkozzunk, és járjunk továbbra is Isten házába.
A képviselőtestület nevében Harmados Oszkár polgármester, az egyesületek képviselői, az egyházközség tagjai, végül a hívek köszöntek el Markó Gyula atyától. 
A ministránsok verssel búcsúztak.
Az idén 82 éves Markó Gyula Fertőszentmiklóson született, s már gyermekkorában kimondta, hogy felnőttként pap szeretne lenni. Elhatározásához hű maradt, így középiskolai tanulmányait a bencéseknél kezdte Kőszegen, innen a verbitákhoz került, majd az érettségit követően Győrben járt teológiára. 1955. június 19-én szentelték pappá. Először Kisbérre került, aztán Magyarkimlére, később Ácsra, majd a tatabányai VI-os telepre, ahonnan 1960-ban helyezték Agostyánba, s 1978-tól gyakorolta hivatását Vértestolnán.
Nyugdíjba vonulása után visszatér szülőhelyére, Fertőszentmiklósra, ám Vértestolnáról soha nem fog megfeledkezni, és a hívek is mindig szeretettel gondolnak rá.
Augusztus 2-átol Szalai Gábor, a tatai kapucinus templom plébánosa látja el községünkben a lelkészi teendőket.

 

 

Kapcsolódó képek

01 02 03 04 05 06

design: olier

- Vértestolna, 2008 -