2020. március 31., kedd - Árpád | RSS | Főoldal | Kapcsolat

Események

Címlap » A falu » Események

|

2011.09.06

Kistérségi Dalos Találkozó

Idén ismét vendégül látta falunk a környező települések kórusait.

Szeptember 3-án, szombaton a Kultúrotthonban Szám Csilla nyitotta meg a Kistérségi Dalos Találkozót, majd Harmados Oszkár polgármester köszöntötte az énekkarokat, vendégeket, Tata, Kocs, Héreg polgármestereit, valamint Szijj Judit körjegyzőt.
Ezután Michl József beszédében kiemelte a zene, a dal fontosságát az életünkben, hiszen kifejezi az örömet és a bánatot. Hangsúlyozta az ehhez hasonló rendezvények jelentőségét, ezáltal megismerhetjük egymás szokásait, ez egyfajta „eszmecsere", valamint a hagyományok ápolása. Az ilyen összejövetelek értelme többek között az, hogy kiszakadunk a hétköznapokból.
Harmados Oszkár egy dísztányérral ajándékozta meg Tata polgármesterét, a Hagyományőrző Egyesületet, majd ugyanilyen emléktárgyat kaptak a fellépők is. A sort a Vértestolnai Gyermek Tánccsoport nyitotta meg, utánuk következett a Tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör, a Naszályi Dalkör,a Neszmélyi Református Férfikórus, a tatai Egressy Kórus, a dunaszentmiklósi „Heimatskreis Niklo", végül a Vértestolnai Német Nemzetiségi Énekkar.
Eközben a Kultúrotthon udvarán marhapörkölt készült Csapucha Attila jóvoltából.
A baráti hangulat, jókedv estig fokozódott, a Tolnautaler pedig ismét megtáncoltatta a vendégeket.

Kapcsolódó képek

01 02 Vértestolnai Gyermek Tánccsoport 03 Tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör 04 Naszályi Dalkör 05 Neszmélyi Református Férfikórus 06 Egressy Kórus 07 Heimatskreis Niklo Dunaszentmiklós 08 Vértestolnai Német Nemzetiségi Énekkar

design: olier

- Vértestolna, 2008 -