2020. március 31., kedd - Árpád | RSS | Főoldal | Kapcsolat

Események

Címlap » A falu » Események

|

2012.11.27

Új stációk a Kálvárián

Kis falunk megint büszkélkedhet, megvalósult egy régi álom, elkészültek az új stációk a Kálvária felé vezető út mentén.

 

Sajnos az 1930-as években családok által épült keresztúti állomások tönkrementek, csak maradványai voltak láthatók.
Az Önkormányzat, figyelve a pályázati lehetőségeket, felhívta a Hagyományőrző Egyesület figyelmét, hogy lehetőség vanilyen jellegű pályázat beadására. Az Egyesület tagjai nagyon örültek ennek a megtisztelő lehetőségnek és az Önkormányzat segítségével elkészítetve a terveket, beadták a pályázatot, amit siker koronázott.
A falu vállalkozó kőművesei - Eipl Attila, EiplErvin, Schatz József, Tímár Gábor, Schneider Ferenc, Uttó István és Pintér Mihály - szépen megépítették a 14 stációt, egy tatai keramikus - Végh Ákos -elkészítette a képeket.
A kőkeresztet és a mellette lévő két fakeresztet Csapucha Atila festette újra. A stációk és a keresztek környezetét az Egyesület tagjai Berendi Mári nénivel közösen tették rendbe. Mári néninek itt szeretnénk megköszönni a több mint 20 éves munkáját, amivel mindig szépen rendben tartotta a keresztek körüli kis kertet, virágokat ültetett, nyírta a sövényt, festette akerítést. KÖSZÖNJÜK! Idejüket nem sajnálva, önzetlenül szintén sokat dolgoztak, hogy szép legyen a környezet az elkészülő stációknál: Bundschuh Attila, Bundschuh József, Bundschu Csaba, Uttó József és Szinger Antal. Az emlékművek mindenki örömére gyönyörűek lettek és augusztus 20-án tábori mise keretében Gábor Atya felszentelte őket. A misét követően a hívők emlékképet kaptak és a megszentelt kenyérből fogyaszthattak.

 

Bízunk benne, hogy ez a szép keresztút nem csak falunk lakóinak szerez sok örömöt, hanem az ide látogatóknak is.

Hagyományőrző Egyesület

Kapcsolódó képek

01 02 03 04 05

design: olier

- Vértestolna, 2008 -