Magyar Magyar
Pályázatok

Humán szolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában

EFOP-1.5.2

Vértestolna Község Önkormányzata az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Humán szolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásban” címmel. Az EFOP – 1.5.2-16-2017.00043 azonosító számú pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Vezetője 2017.12.04. napon kelt támogatási döntés alapján támogatásra érdemesnek ítélte.

  • Kedvezményezett neve: Vértestolna Község Önkormányzata
  • Projekt címe: Humán szolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában
  • Projekt azonosító száma: EFOP-1.5.2-16-2017-00043
  • A projekt kezdőnapja: 2018. március 1.
  • A projekt befejezési dátuma: 2021. május 29.
  • A támogatás összege: 499.449.200 Ft
  • A vértestolnai támogatás összege: 8.379.264 Ft
  • Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt egyik legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. A projekt másik fő célja a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása. A projekt részcéljai: - A humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása, - A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítésének, munkaerőpiaci eszközökben való részesedésének és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése, - A helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése, - A vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása, - A kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A pályázat konzorcium keretén belül került benyújtásra. A konzorcium vezetője Tata Város Önkormányzata, konzorciumi tagok: Baj, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Szomód, Tardos, Vértestolna és a Tatai Televízió Közalapítvány.

Dokumentumok

Készítette és karbantartja: Vértestolna Község Polgármesteri Hivatala